Close

Bedieningen

Bedieningen en besturingen rolluiken en zonwering
Buitenzonwering kent zeer verschillende soorten van bediening. Handmatig, soms een combinatie van elektrisch én handmatig en louter elektrisch. Hieronder geven we een overzicht van de mogelijkheden:

  • HandmatigBediening met een band of koord
  • Bediening met een stang (monocommando of slingerstang)
  • Bediening met een staaldraadwindwerk

Combinatie van elektrisch én handbediend
Bediening met een motor én de mogelijkheid om de zonwering ook met een slinger te bedienen (de zogenaamde noodhandbediening), ingeval de motor niet werkt. Deze veiligheid is slechts bij enkele motoren, als optie mogelijk.                       

Elektrisch: Bediening met een Nice-motor
Deze heeft een garantie van 5 jaar (zie leveringsvoorwaarden). Buitenzonweringen die met een motor worden uitgerust hebben vele extra mogelijkheden. Het signaal waarop de motor in werking gaat kan op diverse manieren gegeven worden:

  • In- en opbouwschakelaars
  • In draai- en drukuitvoeringen
  • Relaiskasten om meerdere motoren te koppelen
  • Combinatieschakelaars speciale schakelaars, zoals zon/windautomaten

Zon/windautomaat Nice volautomatische bediening
Het toppunt van comfort! Zonwering gaat uit/trekt in bij zon/schaduw Zonwering trekt in bij harde wind. De automaat is ook om te zetten naar enkel windbeveiliging.

Draadloze afstandbediening/zender van Nice levert bij elke draadloze besturingssysteem een 1-kanaalszender. Ook heeft Nice een 6-kanaalszender waarmee groepen rolluiken apart van elkaar kunnen worden bediend. Er bestaan vele bedieningsmogelijkheden (bij een 6-kanaals zender dus 6 mogelijkheden). Nice heeft ook kleine afstandsbedieningen voor bijvoorbeeld in de handtas, broekzak óf voor aan de sleutelbos!                                                           

Het kiezen van de juiste bediening vereist een goed advies. Veel elementen spelen bij de juiste keuze een rol. De afmetingen en de montage-technische mogelijkheden of onmogelijkheden op de plaats van de doorvoer van de gewenste bediening, maken dat handbedieningen niet altijd te realiseren zijn. Bovendien is niet elke bediening bij elk type buitenzonwering toepasbaar. Elektrische bedieningen zijn altijd mogelijk en geven bovendien veel comfort.

Naast Nice-motoren levert Prosole Zonwering ook alle andere gangbare motoren zoals o.a. Somfy.